Oroszlányi és környékbeli önkéntes tűzoltók kaptak támogatást

/Korábbi kép – Illusztráció/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható, hogy önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól döntöttek.

„A Komárom-Esztergom vármegyében lévő hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek 2024. évi pályázati támogatásának részleteit a melléklet tartalmazza.

2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem az önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben hatszázhuszonkilenc egyesület nyújtott be pályázatot több mint ötszázhúsz millió forint értékben országosan.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.

A pályázók a megítélt támogatásból működési költségeikre, szertárépítésre és -felújításra, gépjármű- és technikaieszköz-felújításra fordíthatnak pénzt, más részéből maguk szerezhetnek be szakmai és egyéb eszközöket. Természetbeni támogatásként tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat vehetnek majd át a nyertesek.”

A megyében Oroszlány környékén a következők kaptak támogatást:

Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület   703 679 Ft

Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület   907 244 Ft

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kecskéd    724 544 Ft

Szákszend Önkéntes Tűzoltó Egyesület 246 164 Ft

Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület    900 000 Ft 

Várgesztesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület    241 761 Ft

 

Forrás: Katasztrófavédelem

Be the first to comment on "Oroszlányi és környékbeli önkéntes tűzoltók kaptak támogatást"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*