Új buszmegálló

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. az alábbi tájékoztatást adta ki honlapján – idézzük:

A hét folyamán adták át, azt az új buszmegállót, amely az Erőműi-tó partján elhelyezkedő zárt kiskertes övezet fő kereszteződésében, a terület határán lett kialakítva.

A bruttó 2.039.620 millió forint felhasználásával megvalósult fejlesztés során Oroszlány Város Önkormányzatának megbízásából egy két pados, hullámlemez fedésű, acél szerkezetes, polikarbonát oldalfalú felépítményt telepített az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt.

Az Alföldről rendelt zárt felépítményű buszmegálló kihelyezése mellet, a terület rendezése is a project részét képezte. Ezért a korábban gépjárművek által kitúrt, helyi járatokat kiszolgáló buszfordulót is feltöltötték és szélesítették a munkálatok során, valamint alvállalkozók bevonásával térkövezett utasperont készítettek a helyszínen.

A murvázás és a buszmegálló telepítését követően új közlekedési táblákat is elhelyeztek az érintett területen, a közlekedés segítése és az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Tették mindezt, a Kecskéd Község Önkormányzat birtokában lévő, Bokodi-tó felé tartó szilárd burkolatú útfelület átalakítása nélkül, annak tulajdonjogának tiszteletben tartása mellett.

A tervek szerint, a szilárd burkolatú úttest és a földút találkozásánál kivitelezett beruházás a helyi járatokat (1T és 1Y) igénybe vevő lakosság közlekedését könnyíti majd meg, azoknak várakozást teszi komfortosabbá és élhetőbbé.

Be the first to comment on "Új buszmegálló"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*