Az őt igazoltató rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan

/Fotó: Police.hu/

A Tatabányai Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben, bíróság elé állítás keretében döntött azzal a férfivel szemben, aki egy rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan.

A bíróság a vádlottat 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat 2024. június 5-én éjjel Oroszlányon igazoltatták a rendőrök, melynek során a férfi közölte, hogy nincsen személyazonosításra alkalmas irat nála, majd valótlan személyi adatokat adott meg.

Ezután a helyszínről elfutva az úgynevezett állomási tó felé rohant, melybe belegázolva elmenekült az őt igazoltató rendőrök elől. Később az egyik rendőr a szolgálati autóból észlelte a férfit, aki a gépkocsit megpillantva menekülni kezdett.

A vádlottat a patak partjáig követte és megállásra szólította fel, majd utolérve mindketten belecsúsztak a patak medrébe, ahol a vádlott ököllel mellkason ütötte a rendőrt, majd a hátára eső rendőrt a karjánál és a mellkasánál fogva megpróbálta lenyomni a víz alá és ott tartani.

A rendőr végül ellökte, majd kihúzta a vízből a vádlottat, miközben megkísérelt vele szemben karfeszítést alkalmazni, azonban a férfi elfutott. Egy időközben a helyszínre érkező rendőrnek, elektromos sokkoló használatával sikerült a vádlottat megállítani és megbilincselni.

A vádlott által alkalmazott erőszak következtében a bántalmazott rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Be the first to comment on "Az őt igazoltató rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*