Sok program várta az érdeklődőket

/Fotó: Facebook/

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség Facebook oldalán számolt be a múlt hétvégi oroszlányi rendezvényről:

Mint írták, „könnyed és komolyabb témák, közönségprogramok, és sok-sok ismeret várta azokat, akik szombaton ellátogattak a II. Blue Combat Day rendezvényre.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság gazdag kínálattal várta az érdeklődőket. A nagy meleg ellenére több százan voltak kíváncsiak a rendőrség, a tűzoltók és a mentőszolgálat munkájára.

A cél elsősorban az ismeretterjesztés volt, így minden beszélgetés, program ezt a célt szolgálta. A foglalkozásokon a bűnmegelőzési sátorban a többi között a kiberbiztonságról, a drogfogyasztás veszélyeiről és az állattartás szabályairól is szó volt. A pódiumbeszélgetés során a korábbi drogfogyasztó, mára már segítőként dolgozó Bajcsi Norberttel hallhattak beszélgetést.

De a banki csalások is terítékre kerültek – az egyik helyi pénzintézet vezetője elmondta: a bankszámlánkat, bankkártyánkat ugyanúgy óvnunk kell, mint a készpénzünket vagy egyéb értékeinket.

A balesetmegelőzési szakemberek a közlekedésbiztonságról osztottak meg információkat a családokkal – a gokartokkal ügyességi pályát teljesíthettek, egy szemüvegen keresztül pedig alkoholfogyasztás nélkül is érzékelni lehetett, milyen részegen közlekedni.

A Magyar Autóklub szimulátorokkal érkezett Oroszlányba. A biztonsági öv használatát borulást- és hirtelen fékezést produkáló eszközökkel próbálhatta ki bárki.

A legnagyobb sikere a kutyás bemutatónak és a katasztrófavédelem-mentőszolgálat-rendőrség közös “akciójának” volt.

Kollégáink bemutatták hogyan zajlik az összehangolt mentés, ellátás egy balesetnél. A napjainkban sajnos egyre gyakoribb elektromos rolleres baleset következményeit láthatták az érdeklődők – szerencsére csak megrendezett szituációban.

A rendezvény közönségprogramjain zumba, harcművészet, sőt a Készenléti Rendőrség Zenekarának műsora is helyet kapott. Aki pedig részt vett a foglalkozásokon, sorsoláson vehetett részt. Az értékes ajándékcsomagok mellett fődíjként egy kerékpár is gazdára talált – fejeződik be a beszámoló.

Fotó: Facebook/Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség

Be the first to comment on "Sok program várta az érdeklődőket"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*