Fizetés nélkül sétált el a fűkaszákkal – Vádemelés (+Videó)

A  kifosztás bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a sértetteknek okozott kár megfizetésére kötelezésre tett indítványt a letartóztatásban lévő többszörös és különös visszaeső férfival szemben benyújtott vádiratban.

A vádirat szerint  a férfi 2023. július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított, le nem zárt 75.000,-Ft értékű fűkasszát, valamint egy 290.000,-Ft értékű fűkaszát lopott el úgy, hogy azokat magához véve elsétált. A férfi a két fűkaszát értékesítette. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült.  A férfi

2023. július 06-án az oroszlányi üzletben egy üveg 5.999,-FT. értékű szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A  férfit tettenérték, így a sértett kára  megtérült. Az elkövető 2023. július 15-én ugyanebben az üzletben egy üveg  5.999,-Ft értékű szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A vádlottat tettenérték, így a sértett kára megtérült.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett, így – többek között- 2023. július 13-án az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében alvó sértett mellől lopta el a 44.000,-Ft. értékű telefont. A sértett fülében egy vezetékes headset volt, ami be volt dugva a feje mellett lévő mobiltelefonba. Az elkövető látta a headset zsinórját, amit kihúzott a telefonból. A férfi a telefont még aznap délután 5.000.-Ft-ért értékesítette tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az itt lévő felvételen ezek a cselekmények láthatók:

Be the first to comment on "Fizetés nélkül sétált el a fűkaszákkal – Vádemelés (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*