„Ötven évre emlékeztek és előrenéztek” – Oroszlány, 2004.

/Képaláírás: “A gálaműsoron az oroszlányi gyermek néptáncosok is bemutatkoztak ” – Forrás: Library.hungaricana.hu/24 óra, 2004. március/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. és 21.  században Oroszlányról és környékéről. Alább a 2000-es évekből olvashat egy cikket:

Ötven évre emlékeztek és előrenéztek

Díszpolgári cím, aranygyűrű, oklevelek Ünneplés vastapssal

OROSZLÁNY

A város születésének 50. évfordulóján, a szombati rendkívüli képviselő-testületi ülésen Rajnai Gábor polgármester ünnepi köszöntőjében nemcsak az elmúlt fél évszázadról, hanem a következő évtizedekről is szólt.

Öröm és szerencse is emelte ki -, hogy Oroszlány abban az évben ünnepelheti 50 éves jubileumát, amikor hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává válik. A követkeötven év immár erről is szól majd. Az itt élők megkapták az elődöktől az örökséget, a többi pedig a mi felelősségünk: „Nekünk most arra kell törekednünk, hogy gyermekeinknek, unokáinknak hasonló örökséget hagyjunk.

Díszpolgári címmel ismerték el Fehérdi Csaba gyárigazgató közéleti tevékenységét, lokálpatriotizmusát. Oroszlányért vésetű aranygyűrűt Mokri Pál egykori tanácselnök kapott, aki betegsége miatt nem tudott megjelenni az ünnepségen. Oroszlányért kitüntető díszoklevelet kapott Kostyál Pál vállalkoés Salamon Gyöngyi újságíró. Rajnai Gábor a városi tiszti főorvost, dr. Brunner Rózát is köszöntötte abból az alkalomból, hogy a főorvos asszony a közelmúltban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatát.

Az ünneplés a Művelődési Központ és Könyvtárban folytatódott, ahol az oroszlányi művészeti csoportok, együttesek léptek színpadra telt ház előtt, óriási sikert aratva. A többórás, hangulatú, színvonalas műsort a közönség vastapsa kísérte.

HŰVÖS RÉCSY LÍDIA”

 

A címlapkép teljes egészében:

Forrás: Library.hungaricana.hu / 24 óra, 2004. március (15. évfolyam, 51-76. szám)  / 2004-03-22 / 68. szám

Be the first to comment on "„Ötven évre emlékeztek és előrenéztek” – Oroszlány, 2004."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*