Tájékoztatás távfűtött helyiségek hőmérsékletéről

/A kép illusztráció/

Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. honlapján tette közzé alábbiakat – szöveghűen idézzük:

„Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. értesíti a Tisztelt Ügyfeleket, hogy Oroszlány Város Képviselő-testületének 7/2012. (III.15.) számú önkormányzati rendelete, ill. annak 1. szakaszában a (4) pont a következőképpen rendelkezik:

„Távhőellátás keretében a fűtési szolgáltatást tárgyév szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időben kell teljesíteni, úgy, hogy az emberi tartózkodás céljára szolgáló fűtött helyiségek belső hőmérséklete naponta 8-20 óra között az összes helyiség hőmérsékleti átlagában legalább +20 °C legyen.”

Amennyiben a lakásban a belső hőmérséklet nem éri el a rendeletben meghatározott hőmérsékletet, úgy kérjük jelezzék azt hibabejelentő telefonszámunkon ( +36 34/361-171 – 1 mellék). Munkatársaink a bejelentést követően – előre egyeztetett időpontban – két hitelesített hőmérővel hőfokellenőrzést végeznek, amelyről jegyzőkönyv készül és szükség esetén intézkedünk a megfelelő hőmérséklet biztosításáért. Köszönjük együttműködésüket!

Az elmúlt időszakban több esetben előfordult, hogy hőfok ellenőrzést kértek olyan lakásokban, ahol a mért hőmérséklet pár fokkal meghaladta a rendeletben meghatározott értéket. Ennek alapján, amennyiben a lakásban a hőfokellenőrzés során munkatársaink +22 °C fölötti hőmérsékletet mérnek, úgy Társaságunk adott esetben jogosult a kiszállás költségét (3 937 Ft+ 27% ÁFA) a bejelentő részére kiszámlázni.

2022-ben jelentős energia árrobbanás következett be, ezért kormányzati döntés született a földgáz- és a villamosenergia szolgáltatás rendeleti árainak változásáról, ezzel szemben a távhő hatósági árai egyáltalán nem változtak a lakosság számára, amelyet továbbra is igen jelentős állami kiegészítő támogatással lehet fenntartani. Fontos hozzátenni, hogy mindeközben számottevően megemelkedett a földgáz ára, amelyből a hőt előállítjuk, ezért, Önökkel közösen együttes felelősségünk, hogy minél inkább takarékoskodjunk az energiával. Az el nem fogyasztott energia csökkenti a költségeket, ami az ügyfeleknek és nekünk is egyaránt fontos.

Kérjük, szíveskedjenek elfogadni tájékoztatásunkat! Bízunk abban, hogy az energiával való takarékoskodásban hatékonyan tudunk Önökkel együttműködni!

Megértésüket köszönjük!”

Forrás: mvmtavho.hu/oroszlany

Be the first to comment on "Tájékoztatás távfűtött helyiségek hőmérsékletéről"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*