Fiatalok szép sikerei

Mozgalmas nap volt szeptember 23. a súlyemelő sportágban, és az OVSK ifjú versenyzői két helyszínen is kitettek magukért:

„Székesfehérváron rendezték a Nyugat-magyarországi Tini Bajnokságot valamint, ezzel egy időben, Lengyelországban az Olimpiai Reménységek Versenyét.

A Tini Bajnokságon az OVSK 5 versenyzővel vett részt. A12 éves fiú korcsoportban Németh Rudolf 85 pontot teljesítve, 28 kg-ot szakítva és 32 kg-ot lökve nyerte meg a bajnokságot és még a különdíj is az övé lett.

A 15 éves serdülők között Zolnai Rajmund második helyezést ért el, úgy, hogy a győztesnél 8 kg-mal többet emelt a 45 kg-os súlycsoportban, azonban kisebbet ugrott és kisebbet dobott a medicinlabdával.

Súlyemelésben pedig megjavította eddigi legjobb eredményét.

Végh Koppány ugyanígy járt 73 kg-os súlycsoportban. Ő is többet emelt győztestől és megjavította a legjobb teljesítményét, mégis csupán második lett.

Boros Balázs 96 kg-ban ugyan csak így járt, kisebbet ugrott és rövidebbet dobott a medicinlabdával, viszont 15 kg-mal többet emelt a győztesnél, mégis ezüstérmet szerzett.

Mikhel Panka viszont jól járt a gyerekek által is hibásnak tartott kiírás miatt a 15 évesek között.

Ő 3 kg-mal kevesebbet emelt a második helyezettől mégis győzött. Sőt, a különdíjat is bezsebelte a serdülő lányok között.

„Meg kell dicsérem a csapatot! Hiszen én sem értek egyet az atlétikus kiírással, mert ez súlyemelés és nem atlétika, vagy netán sakk.

Egyben köszönetet mondok a szülőknek, valamint a Nevelő Otthonnak, az OVSK vezetőségének, a városnak és az edzőterem üzemeltetőjének a támogatásért! – mondta Bagócs János edző.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén, Raszynban (Lengyelország) Mikhel Esztert 5 kg-mal megjavította az egyéni csúcsát a +86 kg-os súlycsoportban.

81 kg-ot szakított és 100 kg-ot lökött a 18 évesek között, amivel nagyban hozzájárult a csapat második helyezéséhez.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Fiatalok szép sikerei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*