73 kutyát találtak Pusztavámon borzalmas körülmények között (+Képek)

/Fotó: Facebook/ASKA Alapítvány/

A székesfehérvári ASKA Alapítvány és a Móri Önkormányzati Tűzoltóság egyaránt Facebook oldalán tette közzé az alábbiakat (a leghitelesebb, ha szó szerint idézzük):

Móri Tűzoltóság:

„Tegnap egy házfal kidőléshez kaptunk riasztást. Rutin beavatkozásnak indult…..

A helyszínen kiderült, hogy a romos házban temérdek kutya van elzárva.

Az ASKA Alapítvány szakemberei érkeztek a blökik megmentésére. A romos épületben a kutyák kimenekítését biztosítottuk. Az ingatlanban nagy mennyiségben felhalmozott kutyaürülék, vizelet volt. Az omlásveszély mellett nagyfokú fertőzésveszély is fennállt. Az önkormányzat, társszervek, hatóságok együttműködtek az eset során.

Végül az ASKA Alapítvány 72 élő, és egy elpusztult kutyát hozott ki az épületből, majd telephelyükre szállították őket szakszerű ellátásra.”

ASKA Alapítvány:

„Azt hittem, már mindent láttunk, de nem. Tegnap délután, a katasztrófavédelemtől érkezett a hívás, hogy bedőlt egy ház oldala, és az épületben körülbelül 70 kutya van.

Enyhe túlzásnak gondoltuk a becslést, egészen addig, amíg meg nem érkeztünk a helyszínre. Az Alpha-vet Ebrendészei és az ASKA munkatársai, 4 szállító autóval érkeztünk Pusztavámra. A kutyák állapota borzalmas, vastagon áll rajtuk az ürülék, soványak, bolhásak.

A további vizsgálatok ma indulnak, este 9-re tudtuk elhelyezni őket. Valószínűleg beltenyészet, hiszen most is sok a vemhes közöttük, illetve szoptatós anya. Vannak akik megvakultak a sötét házban.

Most nagyon kell, hogy segítsetek nekünk. 72 kutya, egy nap alatt, ez iszonyatos szám, úgy, hogy ott vannak mellettük az eddigi kutyáink is. Most karanténba kerülnek, és folyamatosan próbálunk kutyát csinálni belőlük.

Szükségünk van:

– kutyaházakra

– bolhanyakörvekre

– ideiglenes befogadókra

– támogatásra az orvosi költségekhez

Ha tudsz segíteni, kérlek, most nagyon kell a segítség!  10918001-00000015-50200001 ASKA „

KÉPEK (TOVÁBBI MEGRÁZÓ FOTÓK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK):

Be the first to comment on "73 kutyát találtak Pusztavámon borzalmas körülmények között (+Képek)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*