Vádemelés csalás miatt (+Videó)

/A kép illusztráció- fotó:Pixabay/

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség a benyújtott vádiratban elzárás büntetésre tett indítványt.

A különös visszaeső férfi a szabadságvesztésből szabadulását követően 4 hónap után 2023. február 17-én az oroszlányi hajléktalanszálló területén a sértett közös helyiségben található és kulcsra zárt szekrényét a saját kulcsával kinyitotta.

Ezt követően a férfi a szekrényben lévő hátizsákból a pénztárcát kivette, átkutatta, abból a sértett nevére kiállított bankkártyát magához vette.  A férfi ezután a bankkártyával dohányboltban két alkalommal összesen 6.289 forint értékben egy zacskó  dohányt, egy doboz cigarettát és egy darab üdítő italt vásárolt.

A sértett bankkártyáját a vádlott visszaadta sértett részére. Az elkövető által vásárolt termékeket a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek adta ki, így a sértett kára megtérült.

A vádirat alapján az eljárást továbbiakban a Tatabányai Járásbíróság folytatja – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

VIDEÓ:

Be the first to comment on "Vádemelés csalás miatt (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*