Hunyadis országos siker

/Jobb oldalon az oroszlányi diákok és felkészítőjük látható/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldalán és a Mimegyénk.hu oldalon közölte, hogy két iskola diákjai szerepeltek sikeresen egy országos versenyen a vármegyéből:

„A tatai és oroszlányi fiatalok nyerték meg a vármegyei önkormányzat által immár harmadik alkalommal szervezett vármegyei értéktár vetélkedőt idén áprilisban, ennek nyomán vehettek részt az országos versenyen Balatongyörökön.

Harmadik lett a Tatai Református Gimnázium „Örök Értékőrök” elnevezésű csapata, az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola „Aranymosói” pedig különdíjat nyertek a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében.

A megmérettetésen a diákok kipróbálhatták az íjászatot, találkozhattak a Teqball mint sport labdajáték kihívásaival. Megismerkedhettek a kalocsai hímzéssel és pingálással, a höveji csipke készítésével, valamint a busómaszk-faragással. Lehetőség nyílt a kürtőskalács-készítés elsajátítására, sőt hungarikum kóstoló is a versenyfeladatok között szerepelt, ahol pozsonyi kiflit, PICK téliszalámit, akácmézet lehetett kóstolni. Mindezek mellett a kilenc magyar kutyafaja egyedeivel is találkozhattak a versenyzők.”

Forrás és fotó: Facebook

 

A hunyadisok vármegyei sikeréről itt írtunk:

Vármegyei győztes az Oroszlányi Hunyadi

Be the first to comment on "Hunyadis országos siker"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*