Új termékeket és létszámbővítést is tervez a BorgWarner

/2018-as kép – Forrás: Wikimedia, fotó: Globetrotter19/

A BorgWarner autóipari nagyvállalat két üzletággal van jelen Oroszlányban: a BorgWarner Oroszlány Kft. turbófeltöltőket, míg a BorgWarner Hungary osztóműveket és váltóvezérlő-egységeket gyárt.

A két üzletág közel kétezer munkavállalót foglalkoztat.

A BorgWarner Oroszlány Kft. 2000.06.15-én alakult, az első turbófeltöltőt 2001. szeptemberében gyártották le 1200 nm-en. Mára már közel 25.000 nm-re bővült az alapterület, legnagyobb vevője jelenleg a Stellantis, az Audi, a Renault, a BMW és a Volvo.

A turbófeltöltők iránti kereslet várhatóan a jövőben csökkenni fog, aminek kompenzációjaként a gyár folyamatosan bővíti portfólióját újabb termékekkel.

A fejlődés és a megújulás jegyében az elkövetkezendő években nem csak a hibrid, de az elektromos autók piacára is be fog törni: néhány éven belül a BMW számára az oroszlányi gyár fogja szállítani a BTM (Battery Thermal Management) nevű terméket.

Az alkatrész fő funkciója az akkumulátor ideális hőmérsékleten tartása. Az új termék bevezetésével új technológiák is megjelennek, ilyen az alumínium keményforrasztás, illetve a porfestés.

Az új technológiákhoz a jelenlegi kollégák tudásának fejlesztése mellett új munkatársakra is szükség lesz majd.

A BorgWarner Oroszlány Kft. egy másik elektromos termék gyártási jogáért is pályázik, ami a Stellantis-ba épülő High Voltage Coolant Heater.

Ez az alkatrész jobb akkumulátorteljesítményt, nagyobb hatótávolságot, gyorsabb töltési sebességet és kényelmes utasklímát biztosít – tájékoztatott bennünket a BorgWarner Oroszlány Kft.

 

(kiemelések tőlem -a szerk).

Be the first to comment on "Új termékeket és létszámbővítést is tervez a BorgWarner"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*