Megújul a 81134-es út Bokodon

/A kép illusztráció/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Komárom – Esztergom vármegyében a TOP-1.3.1-15-KO1-2021-00006 azonosító számú, Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében III.” című projektet.

A projekt részeként megújul a 81134-es jelű Bokod lakótelepi út 0,9 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,9 kilométeren újul meg a 81134-es jelű út 0+000 és 0+913,17 kilométerszelvények közötti szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 60 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – tájékoztatott bennünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Be the first to comment on "Megújul a 81134-es út Bokodon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*