Garázdaság, rongálás, ittas vezetés

A garázdaság vétsége, rongálás vétsége és ittas állapotban járművezetés vétsége  miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki vaslánccal ütve okozott kárt két gépkocsiban, mert dühös lett amiatt, hogy rendőrt hívtak rá.

A vádirat szerint a súlyos fokban ittas állapotban lévő férfit a kolléganője gépkocsival haza vitte. A gépkocsit vezető nő felcsengetett az oroszlányi lakásba azért, hogy a férfi élettársát értesítse érkezésükről. A férfi élettársa lejött az épület elé, ott a két nő beszélgetett. Ezalatt az ittas férfi beült a személygépkocsiba, és azt vezetve a lakóházak között közlekedett, miközben többször is hangjelzést adott.

A dudálást hallva egy környéken lakó nő felhívta a férfit arra, hogy a kiabálást és hangjelzést fejezze be, különben értesíti a rendőrséget. Ekkor a férfi a személygépkocsiból kiugrott, fenyegetően a nő felé lépett, kezeivel felé hadonászott, ezért a nő a támadás megelőzése érdekében az elkövetőt meglökte.

Ezután a nő a lakása felé indult, azonban a férfi az épületig követte. A férfi a lépcsőházba is belépett a nő után, akinek a kiskorú gyermekét egy másik nő tartotta. A gyermek édesanyja a fenyegetően elindult férfit a lépcsőházból kilökte, ezután telefonon a rendőrséget értesítette.

Az elkövető emiatti haragjában a parkolóban álló két gépkocsit a kezében tartott 50 cm hosszúságú vaslánccal megütötte, az egyikben 296.000 Ft,  a másikban 47.000 Ft kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, járművezetéstől eltiltást szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, kötelezze indulatkezelő, illetve készségfejlesztő tréningen részvételre, valamint a lefoglalt vasláncot kobozza el – tájékoztatott bennünket ma reggel Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Garázdaság, rongálás, ittas vezetés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*