Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

/A kép illusztráció – Fotó: Nagy Pál/

Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között – ismertette a kivitelezési szerződés aláírásakor kedden a város polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona  elmondta, az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.

A nyomvonalról három helyen leágazást alakítanak ki Dózsakert, Kertváros és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.

A munkálatok során csaknem 5 kilométernyi útvonalat alakítanak ki. A beruházás teljes költsége 933 millió forint, ebből 733 millió uniós, vissza nem térítendő támogatás, 200 millió forint pedig az önkormányzat önrésze.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

-MTI-

Be the first to comment on "Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*