Ellenőriztek

/Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság/

A rendőrök Komárom-Esztergom vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizték.

A ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve szerint a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-a és 19-e között hajtott végre fokozott közlekedésbiztonsági célellenőrzést.

Az európai kampánynak megfelelően az ellenőrzés elsősorban a passzív biztonsági eszközök – különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a motorkerékpár bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére irányult.

A vármegyei rendőrök az ellenőrzések időtartama alatt 442 fő járművezetőt, valamint 156 fő utast szűrtek ki a fogalomból, akik úgy közlekedtek, illetve utaztak, hogy a biztonsági övet nem használták.

A szabálysértőket közigazgatási bírsággal, illetve ezen felül a sofőröket közlekedési előéleti pontokkal is sújtották. A járőrök a gyermekbiztonsági rendszer használatát is ellenőrizték, 2 esetben tapasztaltak hiányosságot, ezek során helyszíni bírságot szabtak ki.

Az egyenruhások az akció időtartama alatt 4 körözött személyt is elfogtak.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedési szabályokat! – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Be the first to comment on "Ellenőriztek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*