Vádat emeltek az ékszertolvaj ellen (+Videó)

/Fotó: Police.hu/

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen férfival szemben, aki ékszerüzletekből lopott aranyláncokat.

A vádirat szerint a férfi elveszítette munkahelyét, nem tudta fizetni gyermeke tartásdíját és hiteltartozását, ezért előzetes terepszemlét követően ékszerboltokból lopott.

A férfi 2022. augusztus 4-én a tatabányai ékszerboltban vásárlást színlelt, így elterelte az eladó figyelmét. Amikor az eladó elfordult tőle, a férfi a pultra megtekintés végett kihelyezett 19 darab, összesen 4.590.360,-Ft. értékű arany nyakláncot felkapott, és azokkal futva távozott az üzletből. Az elkövető az ékszereket másnap Budapesten 1.400.000,-Ft-ért értékesítette.

Az elkövető 2022. október 6-án az oroszlányi ékszerboltba baseball sapkában és a száját, arcát takaró orvosi maszkban bement, ott vásárlást színlelt. A férfi az eladónak mondta, hogy le szeretné fényképezni a tálcán lévő ékszereket, majd amikor az eladó ezt nem engedte neki, hirtelen a pult felett átnyúlva belemarkolt a tálcán lévő láncokba, és azok közül 12 darab, összesen 2.988.351,- Ft. értékű férfi arany nyakláncot megfogva kirohant az üzletből.

Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a tolvaj után futott. A férfi menekülés közben egy darab 296,601,-Ft értékű láncot elhagyott. Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a tőle a ruházatában megtalált láncokat lefoglalták és a sértettnek kiadták. A kiadott láncok közül kettő megrongálódott. Az elkövető a büntetőeljárás során a sértettnek 200.000,-Ft-ot kártérítésként önként megfizetett. A lefoglalással és a kár részbeni megtérítésével a bűncselekménnyel okozott kárból 2.601.572,-Ft megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 4.977.139,-Ft vagyonelkobzásra ítélje –  tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A videó itt látható:

Be the first to comment on "Vádat emeltek az ékszertolvaj ellen (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*