Évzárót tartottak

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán – szöveghűen idézzük:

„Helyi szervezetünk szombaton tartotta meg évzáró összejövetelét. Idei utolsó rendezvényünket ismét hatalmas érdeklődés kísérte, zsúfolásig megtelt a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaraterme. Évértékelő beszédében Nagy Csaba elnök a következő gondolatokat fejtette ki:

„27 évvel ezelőtt, 1995. augusztus 17-én 13 fővel alapítottuk meg a helyi Rákóczi Szövetséget Oroszlányban, mely mára 128 fős, meghatározó közösséggé fejlődött”.

Az elnök vetített képes prezentációban mutatta be az idén elvégzett tevékenységünket, majd ismertette a 2023. évi programtervezetet. Az idei esztendőben 20 saját programot valósítottunk meg és 11 alkalommal vettünk részt mások által szervezett rendezvényeken. A számok tükrében kijelenthetjük, hogy 2022-ben is aktív szerepet vállaltunk a társadalmi életben.

A 2023-ra tervezett 27 program között szerepel – többek között – a doni megemlékezés, a Rákóczi emléknap, a felvidékről kitelepítettek emléknapja, helytörténeti vetélkedő, a magyar hősök napja, a trianoni megemlékezés, az aradi vértanúk emléknapja, valamint a november 4-i 1956-os megemlékezés. Ezen túlmenően, évfordulóik kapcsán felidézzük majd Kisfaludy Károly, I. Rákóczi György, Mányoki Ádám, Szendrey Júlia és Csokonai Vitéz Mihály életútját is.

Az összetartás jegyében két hazai kirándulást szervezünk jövőre, és 7 alkalommal rendezünk érdekes irodalmi, művészeti, történelmi előadásokat. A beszámolók ismertetése után került sor a Pro Probitate (A helytállásért) elismerő oklevelek és Rákóczi-emlékplakettek átadására, melyeket a civil szervezetünk érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként Szenczi Borbála, a Rákóczi Szövetség munkatársa, valamint Szebenyi István, a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület vezetője vehetett át.

A rendezvény zárásaként a Szíjj Irma Kamarakórus adott ajándékműsort, végezetül Nagy Csaba elnök karácsonyi és újévi jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.”

 

Be the first to comment on "Évzárót tartottak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*