Erőművek Éjszakája Oroszlányban és Tatabányán is

Országszerte 70 helyszínen látogathatók az erőművek az idei Erőművek Éjszakáján, október 28-án, amelyre rekordszámú, csaknem hatezer látogatót várnak a szervezők.

Ezt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikáért felelős elnökhelyettese jelentette be az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Pál azt mondta, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényének célja, hogy a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet a tudatos erőforrás felhasználásra a környezet védelme érdekében. „Tudatosabban, okosabban és hatékonyabban kell bánnunk az erőforrásainkkal, mert a meg sem termelt és fel nem használt energia a legolcsóbb” – mondta.

A harmadik Erőművek Éjszakája idén új helyszínekkel bővül: az erőművek és a fűtőművek mellett megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók és a hulladékgazdálkodók telephelyei is.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 13-tól lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

-MTI-

OROSZLÁNYI HELYSZÍN és regisztráció: https://eromuvekejszakaja.hu/edv-oroszlany/

Tatabányai helyszín és regisztráció: https://eromuvekejszakaja.hu/tatabanya-eromu/

 

Címlapkép: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Erőművek Éjszakája Oroszlányban és Tatabányán is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*