7,3 millió forint jött össze szombaton (+Képgaléria)

„A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 91. állomásán 22 fontos szűrésen, tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Oroszlány és a környező települések lakosainak köszönhetően 7.305.200 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a betegbehívó rendszer kiépítését fogják megvalósítani…

…A szűrések és tanácsadások mellett az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is….

…A nap végén a Richter Gedeon Nyrt. részéről Gál-Olasz Sarolta osztotta meg az érdeklődőkkel az alábbi számokat, melyek jelzik, egy nap is milyen sokat jelenthet Oroszlány lakosságának egészségmegőrzésében.

„Az oroszlányi Egészségvároson a mai napon több száz szűrést hajtottak végre a Szent Borbála téren. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy milyen hiánypótló az esemény, hiszen többek között a prosztataszűrésen 142 szűrésből 3 extrém érték jelentkezett, a csontsűrűség-mérésen a 228 szűrésből 59 esetben javasoltak további vizsgálatokat a szakorvosok, vérnyomásmérésen 340-en vettek részt, és több esetben is 220 feletti értéket mértek, a véradáson pedig 111 fő vett részt, ami azt jelenti, hogy 333 embernek segítettek a résztvevők.

Sokan hallgatták meg az előadásokat, az Egészségsétához 310 ember csatlakozott, az online térben pedig 1.562 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez.”

…A Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhették az előadásokat azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a Szent Borbála térre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetnek, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal az érdeklődők összesen 468.600 forintot gyűjtöttek az egészségügyi intézménynek.”

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "7,3 millió forint jött össze szombaton (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*