Felnyílt motorháztetővel vezetett, elsodort egy kerékpárost (+Videó)

/A kép illusztráció!/

A közúti veszélyeztetés bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben

a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 2 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a jogtalanul és felnyílt motorháztetővel úgy vezette a gépkocsit, hogy  azzal egy kerékpárost elsodort.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint a járművezetés eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. február 5-én Oroszlányban a sértett tudta és engedélye nélkül vette magához a személygépkocsi indítókulcsát, majd a gépkocsival elindult.

A gépkocsi vezetése közben annak  motorházteteje felnyílt. A férfi a vezető oldali ablakot lehúzta, és azon kihajolva vezette tovább a gépjárművet.

Az így vezetett gépkocsival a férfi utolérte az előtte haladó kerékpárost, akinek az előzésébe kezdett. Az elkövető szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a gépkocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a kerékpárnak. A sértett emiatt az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a gépkocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak.

Az elkövető a gépjármű vezetésével a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A kerékpáros a baleset során nem sérült meg – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A felnyílt motorháztetővel haladó gépkocsit biztonsági kamera rögzítette, a felvétel ITT tekinthető meg:

 

Be the first to comment on "Felnyílt motorháztetővel vezetett, elsodort egy kerékpárost (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*