Oroszlányi súlyemelő sikerek

„Március 12-én került megrendezésre Szombathelyen a Savaria Kupa kiemelt súlyemelő verseny, melyen az OVSK 2-2 női és férfi versenyzővel vett részt.

Szalai Lili egy országos csúccsal és egyéni rekordokkal rukkolt ki. A 18 éves lány a 71 kg-os súlycsoportban ragyogóan helyt állt, annyira hogy sem a korcsoportjában (junior), sem a felnőttek között nem talált legyőzőre.

Sőt, minden versenyzőt legalább 50 kg-mal megelőzött. Szakításban 89 kg-ot, lökésben 106 kg-ot teljesített. A pontokat átszámítva a teljesítménye alapján a II. helyen végzett az összes női versenyzők között.

Mikhel Eszter sérülten is I. helyezést ért el a +81kg-osok között. 78 kg-ot szakított és 85 kg-ot lökött első gyakorlatra, s miután ezzel maga mögé utasította az ifjúságiakat, a második és a harmadik fogástól visszalépett.

Zolnai Lénárd a serdülők között, a 61kg-os súlycsoportban szintén nem talált legyőzőre. Pedig Lénárdnak ez évben igazán kijutott: sérülések, covid, újra sérülés. Mégis ezek ellenére 5 jó fogást teljesített az igen tehetséges fiatalember. Az alig múlt 14 éves versenyző 71 kg-ot szakított és 97 kg-ot lökött.

Sikos Dávid +102 kg-ban versenyzett az ifjúságiak között, és a II. helyezést érte el. 97 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött, teljesítménye kissé elmaradt a várakozástól.

A junior VB-re esélyes Szalai Lili és Mikhel Eszter sajnos pont akkor fognak érettségizni, mikor a VB megrendezésre kerül, így kérdéses a részvételük.

A tájékoztatást Bagócs János, a versenyzők edzője készítette.”

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Oroszlányi súlyemelő sikerek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*