Éremhalmozók

Szombaton elkezdődött az idei versenysorozat az OVSK súlyemelői számára. A tatabányai területi minősítő versenyen 8 sportolóval – 5 leány, 3 fiú – vettek részt.

Az eredmények megfeleltek az év eleji felkészülésnek. Leány korcsoportban Mikhel Panka 40 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött. Eredménye megfelelt a tőle megszokottaknak és első helyezést ért el.

Serdülő korcsoportban, a 40 kg-os súlycsoportban Hábenczius Szilvia élete első versenyén nagyon szépen helytállt, minden fogása sikerült és első lett.

Az ifjúsági leányoknál Mikhel Eszter +87 kg-os súlycsoportban 81 kg-ot szakított és 97 kg-ot lökött. Szakításban megjavította élete legjobb eredményét, összetettben beállította a tavalyi rekordját.

A junior leányok között Szalai Lili ismét remekelt. A 71 kg-os súlycsoportban 85 kg-ot szakított és107 kg-ot lökött, összetettben megjavította a tavalyi legjobb teljesítményét

Szintén a junior lányoknál versenyzett 81 kg-ban Kiss Dominika, akinek ez volt élete első versenye. Remekül helytállt és második lett a csoportjában.

A serdülő fiú korcsoportban, 45kg-os súlycsoportban indult Zolnai Rajmund. A csupán 28 kg-os (!) versenyző 6 remek gyakorlattal szintén első lett. 26 kg-ot szakított és 33 kg-ot lökött.

Az ifjúságiaknál Sikos Dávid +109 kg-os súlycsoportban 98 kg-ot szakított és 118 kg-ot lökött, így aranyérmes lett.

Felnőtt korcsoportban, a 81 kg-os Kiss Gábor 92 kg-ot szakított és 115 kg-ot lökött. A kitűnő teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott.

A szenzációs eredményt elérő versenyzőket Bagócs János edző készítette fel.

Az OVSK súlyemelői a továbbiakban a március 12-én megrendezésre kerülő Savaria Kupára készülnek.

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Éremhalmozók"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*