Három érem, egy dobogós helyezés

Ahogy arról már beszámoltunk, Nyíregyházán rendezték meg az idei felnőtt súlyemelő Országos Bajnokságot.

Az oroszlányi versenyzők eredményei:

Mint írtuk, Zolnai Lénárd 16 évesen már másodszor lett felnőtt Országos Bajnok. Lénárd sérülés után vett részt a versenyen, de így sem kellett megerőltetni magát. 7 kg-mal utasította maga mögé a felnőtteket az ifjúsági korú versenyző a 61 kg-os súlycsoportban. 183 kg-os összetett teljesítménnyel nyerte a bajnokságot.

Homoki Gergely felnőttként 7 kg-ot javított eddigi legjobb teljesítményén. A 96 kg-os súlycsoportban 112 kg-ot szakított és 132 kg-ot lökött, 244 kg-os összetettel a negyedik helyezést szerezte meg.

Kalamár Krisztián a 109 kg-os súlycsoportban hatalmas taktikai küzdelem és combsérülés közepette második helyezést ért el, úgy, hogy szakítás után még a harmadik volt, de lökésben ledolgozta hátrányát a második helyért. 128 kg-ot szakított és 161 kg-ot lökött, összetettben 289 kg-ot teljesített.

Egy hölgy is részt vett OVSK színekben. Dr. Rádi Mariann a 64 kg-os súlycsoportban harmadik helyezett lett. Szintén a jó teljesítménynek, és a jó taktikázásnak köszönhetően 61 kg-ot szakított és 75 kg-ot lökött, összetettben 136 kg-ot emelt.

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Zolnai Lénárd győzelméről itt írtunk: https://oroszlanymost.hu/2023/11/19/oroszlanyi-arany-a-sulyemelo-orszagos-bajnoksagon/

Be the first to comment on "Három érem, egy dobogós helyezés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*