Kerékpárt tolva vitte a lopott vascsövet – Videóval

/Képkocka a videóból/

A lopás vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörös és különös visszaeső férfit, aki kerékpárt és vascsövet lopott. Térfigyelő kamera rögzítette, hogy a kerékpárt tolva viszi a vascsövet.

A tényállás szerint a férfi 2022. január 6-án 15 óra 30 perc körül az oroszlányi hétvégi ház tárolójának ajtaját  betörte,  majd a tárolóból ellopott egy kerékpárt, valamint az udvarról ellopott egy vas csövet. Az elkövetési érték: 25.071 forint.

A férfi a lopott kerékpárral vitte el a vascsövet.

A férfi ugyanezen a napon 18:00 és 18:30 közötti időben az oroszlányi telephelyre az azt körülhatároló drótkerítésen átmászott, és ott fém hulladékot gyűjtött. Az összesen 1.210 Ft. értékű hulladékot a telepet határoló kerítésen átdobálta. A telephely biztonsági őre a férfi  cselekményét észlelte, a vádlottat a cselekménye abbahagyására szólította fel, aki ennek eleget tett, és a kapun átmászva – a kerítésen kívülre dobált tárgyak hátrahagyása után –  távozott a helyszínről.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit 2 év fegyházbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 5.071 Ft. vagyonelkobzásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fent említett videó itt tekinthető meg:

 

Be the first to comment on "Kerékpárt tolva vitte a lopott vascsövet – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*