Félmillió forintot fizetett jóvátételként az oroszlányi sörözőben okozott sérülésért

/A kép illusztráció!/

„A  súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség megszüntette az eljárást azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárásban félmillió forintot fizetett a sértettnek, ezzel a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

A határozat szerint az ittas állapotban lévő férfi 2020. február 8. napján, 21 órakor az oroszlányi sörözőben előbb megkérdezte a szintén ittas sértettet, hogy miért nézi őt, majd elkezdte lökdösni. Az elkövető a kettőjük közé – szétválasztási céllal lépő – harmadik férfit félrelökte, ezután a sértettet tovább lökdöste, végül jobb kézzel, nagy erővel, tenyérrel nyakon ütötte, aki ennek következtében az egyensúlyát elveszítve a söröző ajtajának üveglapjába esett.

A sértettnek nyolc napon túl gyógyuló zúzott álltáji sérülése, valamint  nyolc napon belül gyógyuló orrtáji sérülése keletkezett.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető és a sértett megállapodott a jóvátételben, ennek alapján az elkövető 500.000 forintot fizetett a sértettnek.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. ”

 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Félmillió forintot fizetett jóvátételként az oroszlányi sörözőben okozott sérülésért"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*