Oroszlányi a megye 2021. évi önkéntese

/Fotó: Facebook/

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tette közzé Facebook oldalán:

„A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2011-ben megyei önkéntes díjat alapított, melyet azóta is minden évben három nagyszerű embernek, illetve közösségnek ad át, akik önzetlenül, ellentételezés nélkül szabadidejükben szolgálják szűkebb-tágabb környezetüket.

Idén – immáron tizenegyedik alkalommal – a Hatodik Tálentum Egyesülettel közösen hirdették meg felhívásukat, melyre számos jelölés érkezett a megye sok-sok településéről. Az elismerésben részesülőket szakmai zsűri választotta ki mindhárom kategóriában.

A díjakat – Juhász Tímea által erre az alkalomra készített kisplasztikáit – Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke és Mecseki Melinda a szervező Majki Népfőiskolai Társaság adta át a Jászai Mari Színházban.

– Az Év Fiatal Önkéntese – Soós Dávid

– Az Év Önkéntese – Vasi Melinda

– Az Év Önkéntes Szervezete – Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ”

Vasi Melinda oroszlányi. Tevékenységéről ezt írja az oroszlany.hu:

Vasi Melinda az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát támogató Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány elnöke.

Előbb önkéntesként, majd 8 éve elnökként segíti a szervezet munkáját. Mindent megtesz, hogy az iskola diákjai és pedagógusai a lehető legjobb nevelési, oktatási feltételek mellett tudjanak dolgozni, illetve a szabadidőben tartalmas programok valósulhassanak meg. Azon fáradozik, hogy megteremtse alapítványi forrásból a lehetőséget a központi forrásokból nem finanszírozható eszközök beszerzéséhez, rendezvények megvalósításához, hátrányos helyzetű tanulók támogatásához.

Az elmúlt öt évben Biztató díjat alapított a szociálisan hátrányos helyzetű, igyekvő diákok támogatására. Az alapítvány Pedagógus kiválósági díjjal ismeri el a kimagasló tanári/tanítói teljesítményt. Minden évben kiosztják a Tanulói Alapítványi díjat, mellyel az alsó és a felső tagozat végén a kimagasló szaktárgyi munkát ismerik el. Számtalan pályázat írója és megvalósítója, melyek segítségével megteremti a forrást az eszközbeszerzésekhez és programokhoz.

A 8 év alatt új bútorzatot kapott a könyvtár és az olvasóterem, tabletek, sportszerek és játékok beszerzése valósult meg, két modern játszóteret alakítottak ki, csodálatos gyermeknapi programok jöttek létre. Sok-sok oroszlányi civilt állított a közös ügy mellé: élhető, boldog, jó színvonalú iskolát segít építeni.

Be the first to comment on "Oroszlányi a megye 2021. évi önkéntese"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*