Elkezdődött az Advent – Képgalériával

„Zsombolyai Mária festőművész kiállítás megnyitójával vette kezdetét az idei adventi rendezvénysorozat vasárnap Oroszlányban.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében Takács Tímea intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Lázár Mózes, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a „Szépségbarangolás” című kiállítást.

A méltán elismert helyi festőművész a csodálatos olaj és akvarell alkotásain túl ajándékokkal is kedveskedett a látogatóknak. Tombolahúzással öt képe került kisorsolásra.

Ezt követően a kamarateremben „Megjövendölve volt régen” címmel a XXX. Adventi Népdalköri Találkozó került megrendezésre, melynek szereplőit, vendégeit Szabó Mihály alpolgármester köszöntötte.

Az eseményen az Oroszlányi Bányász Népdalkör bihari népdalokat, a helyi Szíjj Irma Kamarakórus dalcsokrot, quodlibetet, míg a szőnyi Duna Népdalkör a Napraforgó citerazenekar kíséretében adventi és karácsonyi népdalokat adott elő.

Az esemény zárásaként fellépett a rendkívül tehetséges fiatal hölgytrió, a Helka Banda, akik népzenei feldolgozásokkal és saját dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

Este hat órától a szabadtéri színpadon folytatódott a program. Ekkor került sor az első adventi gyertyagyújtásra, melyet Lazók Zoltán polgármester és Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke gyújtott meg, és ekkor hangzott el a városvezető ünnepi beszéde is.

A programon közreműködtek az Adventi Népdalköri Találkozó résztvevői.

A nap Vadkerti Imre és barátainak akusztikus koncertjével zárult, melyen többek között megzenésített József Attila, Nagy László, Pilinszky János versek, valamint Kormorán, L.G. T. és Zorán dalok csendültek fel.”

További képek ITT!

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

 

Be the first to comment on "Elkezdődött az Advent – Képgalériával"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*