Bérlakáshelyzet Oroszlányban

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. az alábbi közleményt adta ki közösségi oldalán – idézzük:

Bérlakáshelyzet

Az önkormányzati bérlakások helyzetét tekintette át csütörtöki ülésén a képviselő-testület. A jelenlegi állapotokról az azokat kezelő-gondozó OIH Zrt. vezérigazgatója, Németh Gábor készített előterjesztést.
Mint az az első félév tapasztalatait összegző anyagban olvasható, a piaci elven, valamint a költség elven hasznosított összkomfortos lakások bérleti díja 900 Ft/m2/hó, míg a komfortos lakások bérleti díja 720 Ft/m2/hó összegben lett megállapítva még 2020-ban, s a díjak idén sem változtak.
Lehetőség van a szociális elhelyezést biztosító, illetve szolgálati jelleggel is bérbeadni lakásokat. Az összkomfortos díja 750 Ft/m2/hó, míg a komfortosaké 600 Ft/m2/hó összegben került megállapításra.
A lakásállomány üzemeltetése rendkívül szerteágazó feladat, hiszen tartalmazza – többek között – a bérleti/lakáshasználati szerződésekkel kapcsolatos ügyintézést, vegyes tulajdonú társasházakban a kapcsolattartást a közös képviselőkkel, a vegyes tulajdonú társasházakban található ingatlanok állagmegóvó karbantartását, a házfelügyelői szolgáltatást, rágcsálóirtást, de fontos feladata a cégnek az ügyfélszolgálat biztosítása is.
Az OIH Zrt. 2021-ben 77 lakás üzemeltetéséről gondoskodik. A bérlők, illetve a lakott bérlakások számában jelentős változást az Oroszlány, Petőfi udvar 4-5. lakóépület (24 lakás) felújítása eredményezett.
Míg 2018. december 31-én 59, 2019. december 31-én 53, 2020. június 30-án 52 lakás, 2020. év végére már 69 lakás, tárgyidőszak végén pedig 73 volt lakott, amely 94,8 %-os hasznosítottságot jelent.
Az üzemeltető társaság 2021. I. félévben összességében, jelentősnek mondható 3,7 millió Ft pozitív eredménnyel látta el az önkormányzati bérlakásrendszer üzemeltetési feladatait.
Azonban ezt az eredményt az év második felében komolyan csökkenti majd a kötelezően előírt céltartalék képzés, illetve az, hogy a járvány, illetve a gazdasági életben tapasztalható áremelkedés jelentősen befolyásolták/befolyásolni fogják a karbantartások, illetve az üzemeltetés költségeit is, amelyek nem, vagy minimálisan jelentkeztek az első félévben – áll a Németh Gábor által összeállított anyagban.”

A teljes előterjesztést ITT tekintheti meg!

Forrás: Facebook

Be the first to comment on "Bérlakáshelyzet Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*