Nem futottak még ennyien

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

„Hogy ami a részvevők létszámát illeti, az eddigi legsikeresebb 24 órás váltófutást rendezték meg szombattól vasárnapig az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) Kószák szakosztályának tagjai, az talán a baráti csapat hosszú évek óta tartó barátságának és közösségformáló erejének is tulajdonítható.

Míg tavaly 203-an vágtak neki a 3080 méteres körpályának, addig a hétvégén 261-en húztak futócipőt.

Az indulók 750 kört teljesítettek, ami 2310 kilométeres össztávot jelent, s hogy utóbbi adatok elmaradtak a tavalyitól, az azzal magyarázható, hogy viszonylag kevesebben vállaltak 10-20 körnél többet, s ennek okán az összkilométer számot sem sikerült megdönteni, ami 2020-ban 2433 kilométer volt.

A résztvevők magas számát minden bizonnyal az is motiválta, hogy a sportesemény az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva nevezési díj mentes volt, nem beszélve a magasabb teljesítményekért járó jutalmakról.

Volt, aki egymagában, volt, aki párjával, gyermekével, kutyájával, sőt, olyan induló is akadt, aki három aprósággal teljesítette – nem is egyszer – a 3 ezer métert.

Az idei rekorder a férfiaknál Morecz János volt, aki 26 kört futott, a hölgyeknél pedig 18 körével Lang Zsuzsanna lett a legeredményesebb.”

A teljes eredménylista itt tekinthető meg: https://verkor.hu/24/eredmenyek.php

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Nem futottak még ennyien"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*