A Bokod-Oroszlány kerékpárútról is tárgyalnak

/A kép illusztráció/

Oroszlány Képviselő-testülete 2021. szeptember 21-én kedden 16.00 órakor rendkívüli ülést tart a Polgármesteri Hivatalban. Ennek egyik napirendi pontja: a „BokodOroszlány kerékpárút tervezésével kapcsolatos költségvetési döntések” meghozatala – derül ki a város honlapjáról.

A nyilvános anyagban az alábbi előterjesztés szerepel – idézzük:

„Tisztelt Képviselő-testület!

Popovics György úr, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke az előterjesztés mellékleteként csatolt  levelében arról tájékoztatott, hogy a térségi jelentőségű kerékpárutak előkészítése projekt keretében lehetőség  nyílt többek között a Bokod-Oroszlány nyomvonalú kerékpárút tervezésére.

Ezzel kapcsolatban tájékoztattam,  hogy Oroszlány Város Önkormányzata 2021. nyara folyamán szakbizottsági keretek között egyeztetést  folytatott a tervezővel (Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)) a kerékpárút Oroszlány város  közigazgatási területét érintő nyomvonalának tervezési diszpozíciója tekintetében, mely szerint a tervezett  kerékpárút nyomvonalának Oroszlány város közigazgatási területét illetően első sorban a Bokodi úttal párhuzamosan történő igénybevétellel, a Rákóczi Ferenc úti – már meglévő – kerékpárúthoz a körforgalmi  csomópontban kapcsolódva javasoljuk tervezni.

Az AÖFK arról értesítette a megyei önkormányzatot, hogy a térségi jelentőségű kerékpárutak előkészítése  projekt keretében lefolytatta a közbeszerzési eljárást a Komárom-Esztergom megyei szakaszok tervezése  tekintetében. A tervezési díjak a Esztergom-Kertváros – Dorog (Kenyérmezői patak) szakasz vonatkozásában bruttó 28.079.764 Ft, a Bokod – Oroszlány szakasz vonatkozásában pedig bruttó 31.382.970 Ft, mindösszesen 59.462.734 Ft összeggel kerültek meghatározásra.

Az AÖFK-nál rendelkezésre álló megyei keret bruttó 48 millió forint, így a két szakasz terveinek  megvalósításához hiányzik 11.462.734 Ft forrás, melyből a Bokod-Oroszlány projektre mintegy 6.050 E Ft  összeg esik. Popovics György elnök urat 2021. augusztus 24-én tájékoztattam arról, hogy részemről  előterjesztés készül a költséghiánynak 2022. évben történő biztosítására és kötelezettség vállalására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Bokod-Oroszlány kerékpárút tervezés költségkiegészítésének fedezete céljából szíveskedjen támogatni a határozati javaslatot.

Oroszlány, 2021. szeptember 16.

Lazók Zoltán  ”

 

A rendkívüli képviselő-testületi ülés  összes anyagát itt tekinthetik meg!

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "A Bokod-Oroszlány kerékpárútról is tárgyalnak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*