Csilletoló verseny, fúvósok, bányásztalálkozó, erős emberek versenye…

„13 csapat részvételével délelőtt került megrendezésre a VIII. Csilletoló verseny. A megmérettetésen 1 női csapat, a TRIGIRLS indult, ők különdíjban részesültek.

A férfiak mezőnyében első helyezést ért el az Oroszlányi Rendőrkapitányság csapata, második a PEPE, míg harmadik a TRIBOYS gárdája lett.

Vegyes kategóriában az Oroszlány Bears győzött, utánuk végeztek az OVSK súlyemelői és a Szociális Szolgálat csapata. Testvérvárosaink képviseletében a lengyel Konskie és a szlovák Vágsellye is indított egy-egy csapatot, versenyen kívül záró futamot futottak a Kölcseys lányok.

Dr. File Beáta jegyző védnöksége mellett délben vette kezdetét a X. Majki bányászok és bányamentők találkozója az Oroszlányi Bányászati Múzeumban, ahol koszorúzásra is sor került a „Bányászhősök falánál”. Az eseményen Rajnai Gábor alpolgármester mondott megemlékező beszédet. Ezt követően az elmúlt év elhunytjaira emlékeztek név szerint a XX-as bányaüzem volt dolgozóinak emlékoszlopánál.

A programsorozat a Bányásznapi Fúvószenekari találkozóval folytatódott a Szent Borbála téren. A fellépőket – Aba Város Fúvószenekarát, Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekarát, a Bicskei Koncertfúvós Zenekart, Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarát, valamint a házigazda Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekart – Lazók Zoltán polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntötte.

A továbbiakban a sportrendezvényeké volt a főszerep. Lejátszották az elődöntőt, majd a döntőt Bányász Kupa kosárlabda négyes tornán a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. Az MVM-OSE Lions csapata a döntőben vereséget szenvedett, így a második helyezést sikerült elérniük.

Ezt követően az Oroszlányi Bányász Öregfiúk – Magyar Parlament Válogatottja labdarúgó mérkőzésre került sor a Fekete István Sportcentrumban, melynek kezdőrúgását a térség országgyűlési képviselője, valamint városunk polgármestere végezte el. A találkozót a hazai old boyok 6:1 (3:1) arányban nyerték meg.

Nemzetközi eseményként került megrendezésre az Erős Emberek Versenye az oroszlányi strandon, melyen 5 ország 10 izmos embere vett részt. A román, szlovák, cseh, lengyel és magyar versenyzők 5 versenyszámban mérték össze erejüket.

Volt golyórakás időre 200 kg-os súlyokkal, gumikerék forgatás 450 kg-os abroncsokkal, 2 darab súly cipelése 30 méteren keresztül, egyenként 150 kg-os aktatáskával, súlyok nyakban cipelése 20 méteren, 400 kg-mal, súlyok lépcsőre rakása, melyek közül a legnehezebb 300 kg-ot nyomott. A legerősebbnek Fekete Miklós bizonyult, a második egy román, míg a harmadik egy szlovák versenyző lett.

A nap zárásaként hatalmas érdeklődés mellett az Ocho Macho adott fantasztikus koncertet a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szabadtéri színpadán.”

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Csilletoló verseny, fúvósok, bányásztalálkozó, erős emberek versenye…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*