Tilos horgászni!

/Fotó:Pixabay.com/

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. az alábbi közleményt adta ki honlapján – változtatás nélkül közöljük:

„A hosszan tartó és extrém meleg időjárás következtében jelentősen lecsökkent a Malom-tó vízutánpótlása, a három befolyásból kettőn keresztül szinte egyáltalán nem érkezik víz.

A magas hőmérséklet miatt felmelegedő vízben a napsugárzás hatására elszaporodnak az algák, a szélcsend pedig tovább ront a helyzeten. A végeredmény, hogy az oxigénhiány végzetesnek bizonyul a tó élővilága számára.

A súlyos károk elkerülése érdekében egyeztetett szerdán az önkormányzat a Tűzoltósággal, a Vízművel és az OIH Zrt-vel, amely megbeszélésen azonnali intézkedéseket hoztak.

Visszavonásig tilos a Malom tavon a horgászat és minden olyan tevékenység, amely a tó vizét befolyásolja, beleértve a kacsák etetését is. Ezt a közterületfelügyelet munkatársai kiemelten ellenőrzik.

A víz oxigéntartalmának javítása érdekében a partoldalra a tűzoltóság vízágyukat helyez, amelyen keresztül a tóból kiszivattyúzott vizet visszaforgatják, illetve kénytelenek a tűzcsapokból is friss vizet juttatni a tóba.

Mindezek hanghatással járhatnak a tó környéken, amelynek elviseléséhez a lakosság türelmét kérjük. A jelen extrém időjárási helyzetben csak így lehet az élővilág pusztulását megakadályozni. A védelmi munkák este 8-ig zavarhatják a lakosságot mindaddig, amíg jelentősebb mennyiségű csapadékutánpótlás nem érkezik.”

 

Forrás: oihzrt.hu

Be the first to comment on "Tilos horgászni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*