Nyári programok

„Az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár nyári programtervezete minden korosztály számára kínál kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

A gyerekek számára elkezdődött a táboroztatás. Az intézmény több táborban is érintett, melyek kitöltik az egész nyári szünidőt.

A saját „Kalandozó” és „Sajtkukac” táborok mellett a BorgWarner cég 3, a SUEZ gyáregység 2 tábor szervezésére kérte fel a művelődési házat, melyeken a dolgozók gyermekeinek biztosítanak hasznos szabadidő eltöltést.

Ezen felül a HeMo Színi Stúdió is náluk szervezi „Játékkészítő” vakációs programját, valamint a Cirill Táncstúdió növendékei is a Kölcseyt választották a nyári felkészülés helyszínéül.

A tervek szerint idén folytatódnak a tavaly már nagy sikerrel megrendezett szabadtéri filmvetítések. Az elképzelések alapján – csakúgy, mint az elmúlt esztendőben – 3 népszerű film kerül szponzorok támogatásával a színpadi vászonra.

Újdonság lesz a július 31-re tervezett Veterán Jármű Találkozó, majd augusztus 7-én a közelmúltban elhunyt népszerű basszusgitáros, Török Gyula tiszteletére egykori zenésztársai „Buló Emlékkoncertet” szerveznek a szabadtéri színpadon, az intézmény támogatásával.

A programtervben kiemelt rendezvényként szerepel augusztus 20-22. között a BOROSZLÁNY – III. Oroszlányi Nemzetközi Borfesztivál.

A 3 napos rendezvényen a számos – köztük Karthago – koncert mellett hazai és határon túli borászok kínálják faházakból a különféle nemes nedűiket.

A programhoz kapcsolódik – a nemzeti ünnep alkalmából – a Sziget Színház lovas előadása, mely a Malom-tó mellett kerül megrendezésre.

Szeptember 2-án – a járvány miatt tavaly kétszer is elmaradt – Koncz Zsuzsa koncertre kerül sor a színházteremben, majd ezt követően szeptember 3-5. között a 3 napos Bányásznapi programsorozat várja a város lakóit.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Nyári programok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*