Tini Országos Súlyemelő Bajnokság: oroszlányi sikerek

Május 29-én rendezték meg Tatabányán a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Súlyemelő Bajnokságot.

Az OVSK két versenyzőt indított a megmérettetésen, s mind a ketten aranyéremmel tértek haza.

A lányok közül a 11 éves Mikhel Panka a 64 kg-os súlycsoportban lépett dobogóra, melyben az összes lány, illetve fiú korcsoportot figyelembe véve a legjobb teljesítményt érte el. 36 kg-ot szakított és 50 kg-ot lökött, mindez 89 pontot ért.

Ennek ellenére nem ő kapta a különdíjat, mert ezen a versenyen van távolugrás és medicinlabda dobás is. Egy budapesti kislány nagyobbat dobott és hosszabbat ugrott, így Ő nyerte el ezt az elismerést. Azonban súlyemelésben egyértelmű volt Panka első helyezése.

Sikos Dávid + 96 kg-ban versenyzett a serdülők között. Ő 15 éves, nála igazából a súlyok domináltak, 10 kilót javított az eddigi legjobb teljesítményén. 6 nagyon szép gyakorlatot mutatott be, 96 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött.

Méltán állhatott a dobogó legfelső fokára.

A rendezvényen két kisbéri versenyző is szerepelt, Zolnai Lénárd és Zolnai Rajmund személyében. Mindkét ifjú súlyemelő Oroszlányban végzi az edzéseket.

Lénárd egyéni csúcsot javítva, első helyezett lett a serdülő 55kg-os súlycsoportban, míg Rajmud harmadik lett a fiú korcsoportban.

A versenyzőket Bagócs János és Csernák János edzők készítették fel.

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Tini Országos Súlyemelő Bajnokság: oroszlányi sikerek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*