Oroszlányi munkásszálláson fosztott ki egy embert, börtönbüntetésre ítélték

/A kép illusztráció/

„A Tatabányai Járásbíróság a 2021. április 22-én tartott ülésen, kifosztás bűntette, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette ügyében, halmazati büntetésül 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 6100 forint vagyonelkobzásra ítélte azt a nőt, aki egy ittas személy zsebéből kivette a pénztárcát és a benne talált bankkártyával készpénzt vett fel.

A bíróság 46.000 forint polgári jogi igénynek is helyt adott. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, az ügyészség súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

Korábban a vádlottat hamis vád bűntette miatt a bíróság 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, mely ügyben a próbaidő még nem járt le, ezért a bíróság a büntetés végrehajtásáról rendelkezett.

A vádlott 2018. március 22-én egy oroszlányi munkásszállón az ismerősét látogatta meg. A szállón találkozott a sértett férfivel, aki a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN kódot egy harmadik személynek adta át pénzfelvételi megbízással.

A vádlott jelen volt, amikor a harmadik személy a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papírt a sértettnek visszaadta. Az erősen ittas állapotban lévő férfi 19 óra 20 perc körül a szálló bejárata mellett ült, amikor a vádlott a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, annak farzsebébe nyúlt, onnan kivette a pénztárcáját, és az abban lévő 10.000 forint készpénzt eltulajdonította.

A vádlott a tárcából kivette a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papírt is, majd 19 óra 56 perckor egy automatából 46.000 forint készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról.”

 

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Be the first to comment on "Oroszlányi munkásszálláson fosztott ki egy embert, börtönbüntetésre ítélték"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*