Április 15-ig várja a NAV az SMS-eket

Az szja-bevallási tervezeteket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mindenkinek automatikusan elkészíti. Akinek azonban nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig.

A NAV idén is külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2021. április 15-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2021. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.

Akinek nincs KAÜ azonosítója, április 15-éig többféle módon is, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását többek között:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),
  • a NAV honlapján elérhető webűrlapon,
  • levélben,
  • a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK),
  • telefonon a 1819-es hívószámon,
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Aki esetleg lecsúszik a 2021. április 15-ei határidőről, 2021. május 20-áig személyesen, előzetes időpontfoglalással a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

A NAV oldala egy újabb segítséggel bővült. Elkészült a bevalláshoz használható Családikedvezmény-kalkulátor.

Fentiekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága tájékoztatott bennünket.

Be the first to comment on "Április 15-ig várja a NAV az SMS-eket"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*