Felújították, átadták a sportpályát

/Címlapkép: Wikimedia, Fotó: Globetrotter19/

„A Tatabányai Tankerületi Központ szervezésében, ünnepélyes keretek között átadták a felújított sportpályát az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola udvarán.

A csütörtök délután megtartott esemény résztvevőit – többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és Lazók Zoltán polgármestert – Fehérvári Mónika, az intézmény igazgatója köszöntötte.

A központi költségvetésből biztosított, 98 millió forint támogatásnak köszönhetően az iskola sportpályája a XXI. század elvárásainak megfelelő, a sportolás lehetőségét és az egészséges életvitel folytatását biztosítani képes multifunkciós közösségi térként szolgálja a továbbiakban a diákokat, a sportolni vágyókat.

Lazók Zoltán polgármester megköszönve a beruházást, a következő gondolatokat fejtette ki: „Évtizedes tapasztalat, hogy a diákok számára meg kell teremteni a megfelelő körülményeket, hiszen az iskola tanulói szeretnek sportolni, sokan vesznek részt különböző városi, járási és országos sportrendezvényeken. Nagy öröm látni ezt a változást.

Szükség volt arra, hogy a sportolás lehetőségét biztosító infrastruktúra korszerű legyen, ami a magasabb színvonalú testnevelés-oktatást is elősegíti. Bízom benne, hogy a most átadásra kerülő magas színvonalú közösségi tér a jövőben kitűnően szolgálja az utánpótlás és szabadidősportot, valamint jól kiegészíti az iskola tanmenetébe foglalt, és egyéb, szervezett sporttevékenységeit.

A felújított sportpályán lehetőség van az atlétika, a tollaslabda és a röplabda gyakorlására, a műfüves focipályát pedig a labdarúgást kedvelők vehetik igénybe. Reményeim szerint, a fejlesztésnek köszönhetően a minél jobb sporteredmények is jönni fognak!”

Az átadó ünnepség zárásaként az intézmény tanulói váltófutással avatták fel a felújított sportpályát.”

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Felújították, átadták a sportpályát"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*