Elfogadták a beszámolójukat

„A képviselő-testület egyhangúan elfogadta az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár 2020. évi beszámolóját, melyről az összevont online bizottsági megbeszélésen mindhárom elnök elismerően szólt.

A 2020-as év az intézmény életében többször is eltért a megszokott rendtől. Év elején minden a szokásos módon indult: rendezvények összehangolása, előadások, összejövetelek szervezése. Aztán ennek hirtelen vége szakadt.

A koronavírus-járvány a kulturális élet minden területén jelentős változást hozott. Ezek a változások nagymértékben befolyásolták az előre megtervezett szakmai munkát.

A vészhelyzet miatt hozott hullámzó jogszabályi rendelkezések következtében a 2020-as évre tervezett rendezvények, programok nagy része eltolódott vagy elmaradt. Egyik napról a másikra kellett újra tervezniük, alkalmazkodniuk a kialakult helyzethez. Voltak programok melyek teljes egészében, voltak, amelyek csak részben valósulhattak meg, és néhányat le is kellett mondaniuk.

„Intézményünk – úgy gondolom – megbirkózott az év nehézségeivel, fegyelmezetten teljesítette az elvárt követelményeket. A járványügyi szabályok betartása mellett, amikor lehetett nyitva voltunk, fogadtuk látogatóinkat.

Az akadályok ellenére igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten kihozni a maximumot az elmúlt évből is. Ehhez szükségünk volt a közösség összetartó erejére, és a kulturális munkánk iránti elkötelezettségünkre.

Az éves munkaterv elkészítésekor figyelmet fordítottunk a látogatói igényekre, a fenntartó elvárásaira, a költségvetési tervszámokra. Ezek alapján került sor a 2020-as év rendezvényeinek összeállítására is.

A pandémia azonban átrendezte az egész évet. A vírushelyzet miatt szerződések módosítására, felmondására került sor. Át kellett állnunk új szolgáltatásokra, a világhálón keresztül igyekeztünk közvetíteni a kultúrát otthoni munkavégzés keretében.

Nyáron és ősszel – ha korlátozva is, de – megtarthattunk pár előadást. A klubok, szakkörök lassan visszaszivárogtak, egy kicsit visszatért az élet a házba. Aztán novemberben ismét korlátozások léptek életbe, melyek jelenleg is tartanak” – mondta Takács Tímea igazgató.

A művelődési ház dolgozói bíznak abban, hogy hamarosan megnyithatják kapuikat a látogatók előtt és Oroszlányban újra beindulhat a „valódi” kulturális élet. Remélik, ha lassan is, de fokozatosan visszatérhetnek a megszokott munkájukhoz, és programjaikkal ismét örömet okozhatnak a város lakosságának.”

 

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Elfogadták a beszámolójukat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*