Sok munkát adott csütörtökön a viharos erejű szél a megye tűzoltóinak

/A  korábbi kép illusztráció – Forrás: Katasztrófavédelem /

Az erős szél miatt főként fakidőlésekhez, faágleszakadásokhoz vonultak a tűzoltók a megye területén csütörtök reggeltől késő délutánig. Személyi sérülés nem történt.

Oroszlányon, az iskola területén egy fa megdőlt, a kerítés tartotta. Oroszlány önkormányzati tűzoltói láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyes helyzetet.

Oroszlányon, egy háromszintes tömbház homlokzatáról 2 négyzetméter területről hullott le a vakolat, a lógó darabok veszélyeztették az arra közlekedőket. Oroszlány önkormányzati tűzoltói kihúzós létra, kéziszerszám és kézi erő segítségével megszüntették a veszélyeztetést. Személyi sérülés nem történt.

Bokod és Dad között kettétört egy fa és a lombozat elfoglalta az egyik sávot. Oroszlány önkormányzati tűzoltói egy láncfűrésszel avatkoztak be és szüntették meg a forgalmi akadályt.

Tatabányán egy 15 méteres fa dőlt ki a teljes utat elzárva, Tatán, a Fekete út – Margit utca kereszteződésében egy 10 méteres fa dőlt ki, félpályás útzárat okozva. A tatabányai hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

A 8208. főúton egy gesztenyefa tört ketté és keresztbe volt az úton. Kisbér hivatásos tűzoltói, Bakonyszombathely és Réde önkéntes tűzoltó egyesülete feldarabolták és eltávolították a fát.

Egy állatszállító pótkocsi alumínium tetejét leszakította a szél és az egy út menti fán fennakadt csütörtök kora délután a 13. számú főúton. A 13 méter hosszú leszakadt tetőrész veszélyeztette az arra közlekedőket. A káresethez Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói és Kocs önkéntes tűzoltó egyesülete vonult. Az egységek az alkatrészt egy motoros láncfűrésszel és kézi erővel eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették. A beavatkozás ideje alatt a fő út forgalma rendőrségi irányítás mellett, félpályán haladt.

Tatabányán, az M1-es autópálya óvárosi lehajtója után az 1-es főúton egy fa dőlt az úttestre. A tatabányai hivatásos tűzoltók kézi erővel lehúzták az úttestről a fát.

Egy 20 méteres fa keresztbe az útra dőlt a 111-es főút 24-es km szelvényében. Esztergom hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be és hárították el a forgalmi akadályt. Anyagi kár nem keletkezett. A beavatkozás alatt teljes volt az útzár.

Esztergom-Kertvárosban, a Dr. Niedermann Gyula utcában egy fa az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezett, a Nyitrai utcában pedig egy 5 méter magas fenyőfa dőlt ki veszélyeztetve az arra közlekedőket. Az esztergomi hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrésszel eltávolították, ezzel megszüntették a veszélyeztetést.

Dorogon, a Radnóti utca mögötti területen egy jelenleg használaton kívüli vasúti vágányra dőlt egy 15 méter magas fa. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Szintén Dorogon egy magánház bejárati ajtaja fölött sérült a hullámpala tető az erős szél következtében, aminek gázcső van a közvetlen közelében. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolította a féltetőt, ezzel megszüntetve a veszélyeztetést.

Tatán, az Ilona úton egy 15 méteres fa keresztbe kidőlt az úton, leszakította a matáv vezetéket. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Kocs önkéntes tűzoltó egyesülete láncfűrész segítségével és kézi erővel eltávolították a fát az útról. A szolgáltató a helyszínen volt.

Egy út menti fa kidőlt Vértestolna külterületén a 1127. számú úton és félpályán forgalmi akadályt képezett. Vértestolna önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Forrás:Media.katasztrofavedelem.hu

Be the first to comment on "Sok munkát adott csütörtökön a viharos erejű szél a megye tűzoltóinak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*