Az oroszlányi orvosi ügyeleti rendszer változásának oka

/Fotó:Pixabay.com/

„Megérkeztek az Interambulance Zrt.-től bekért adatok, amelyek a nappali orvosi ügyeletre vonatkoznak” – tájékoztatta az oroszlany.hu oldalt Lazók Zoltán polgármester. – A közlemény így folytatódik:

„Mindezt arra a „nagy felháborodást” keltő intézkedésre reagálva kérte be a polgármester, amivel kapcsolatban a 24 órás orvosi ügyelet (ami a megyében egyedül Oroszlányban működött) megváltozott.

Ezentúl munkanapokon 16 és 08 óra között, hétvégén pedig teljes időben működik az ellátás az utolsó munkanap 16 órától az azt követő első munkanap 8 óráig, tehát 24 órában.

Mint azt a városvezető elmondta, megvizsgálta az adatokat, illetve azt, hogy ez a szolgáltatás mibe került a városnak. Az elmúlt hónapokban 22 munkanappal számolva, az átlagos betegszám egy-egy ügyeleti napon (munkanapon 8 és 16 óra között) tavaly januárban volt a legmagasabb, 4 fő/nap.

A legalacsonyabb átlagos beteglétszám 2020 decemberében volt, 1 fő/nap. Emlékeztetőül: a nappali ügyeleti szolgáltatás díja 2020. december 31. napjáig: 1 millió 359 ezer Ft volt havonta, több mint 16 millió évente.

– A vizsgált adatok alátámasztották, hogy a nappali ügyeleti betegforgalom száma olyannyira alacsony volt, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben indokolt volt döntést hozni a nappali ügyelet megszüntetéséről.

A betegek ennek ellenére nem maradnak ellátás nélkül, hiszen napközben a háziorvosi betegellátás biztosított, az éjszakai központi orvosi ügyeleti szolgáltatás szintén.

Hétvégén, ünnepnapokon, munkaszüneti napon pedig a nap 24 órájában működik az ügyelet, rendkívüli esetben pedig egyébkén is a tatabányai kórház sürgősségi osztálya látja el a betegeket – fogalmazott a városvezető.”

 

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Az oroszlányi orvosi ügyeleti rendszer változásának oka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*