Kamerafelvétel buktatta le az oroszlányi húsbolt irodájába besurranó tolvajt – Videóval

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az oroszlányi húsbolt irodájába besurrant, és egy pénztárcából készpénzt lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020. november 10-én Oroszlány belvárosában sétálva észlelte, hogy egy húsboltnak a hátsó, nem a vásárlók részére fenntartott ajtaján az egyik alkalmazott távozik, és az ajtót maga után résnyire nyitva hagyta. A férfi a nyitva hagyott ajtón keresztül bement a húsbolt irodahelyiségbe, ott megtalálta a sértett pénztárcáját. Az elkövető a pénztárcából a 45.000,- Ft.  készpénzt kivette, a  pénztárcát a benne lévő iratokkal és a bankkártyával együtt a hátsó ajtó melletti húsos rekeszbe dobta, és távozott. A férfi a pénzből ennivalót és dohányt vásárolt magának, illetve másnap taxira költött belőle.

Az oroszlányi rendőrök 2020. november 11-én a férfitől 39.065 forintot lefoglaltak, és azt a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést, és az elköltött pénzzel azonos mértékű vagyonelkobzást szabjon ki – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményében az Ügyészség honlapján.

VIDEÓ:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*