Az előző hónaphoz képest nőtt, tavaly szeptemberhez mérten csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 1,6 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,0 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest.

Augusztushoz mérve 1,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalmának szezonális és naptárhatástól megtisztított volumene –  jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,0 százalékkal ismét nőtt a forgalom az előző havi minimális, 0,2 százalékos csökkenés után. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszerjellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,2, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,6 százalékkal nőtt.

Az iparcikkek széles körét árusító nem élelmiszer kiskereskedelmi üzletekben az augusztusi 1,1 százalékos emelkedést követően 3,8 százalékkal csökkent a forgalom.  A gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer boltokban – 5,2 százalékkal, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 0,7 százalékkal nőttek az eladások. A könyvesboltokban, a számítástechnikai és  egyéb iparcikk üzletekben együttesen 8,0 százalékkal, a bútor-, műszakicikket, illetve a textilt, ruházati termékeket és lábbelit értékesítő üzletekben egyaránt 21 százalékkal, a használtcikk-üzletekben 23 százalékkal csökkent az értékesítés…  (MTI)

A cikk ITT folytatódik:

Az előző hónaphoz képest nőtt, tavaly szeptemberhez mérten csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma

 

Be the first to comment on "Az előző hónaphoz képest nőtt, tavaly szeptemberhez mérten csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*