Életfogytiglant kér az ügyészség az oroszlányi nő megöléséért

/Fotó:police.hu/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Oroszlányon egy lakásban, 2019 decemberében megölt egy 36 éves nőt.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban beszámolt (/letartoztattak-az-oroszlanyi-no-megolesevel-gyanusitott-ferfit/) a bíróság az ügyészség indítványára 2020. január 3-án elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt most emelt vádat.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2019. december 30-án délután találkozott össze egy oroszlányi itallerakat előtt a hajléktalan életmódot folytató sértettel, akit korábbról már ismert. A vádlott és a sértett közösen bementek az itallerakatba, ahol alkoholt és ásványvizet vásároltak, majd felmentek abba az oroszlányi lakásba, ahol a sértett szívességből lakhatott. A lakásban a vádlott és a sértett beszélgetni, italozni kezdtek, majd a férfi ismeretlen okból magához vett kettő darab kést, és azokkal közepesnél nagyobb erővel, 17 alkalommal a mellkasán és a hasán megszúrta a sértettet, valamint 2 alkalommal elmetszette a sértett nyakát. A vádlott a lakásból a gyilkosságot követően távozott.

A sértett a szúrások, illetve nyakának elmetszése következtében, a sérülések elszenvedését követően néhány percen belül elhalálozott, halálának közvetlen oka vérzéses shock volt, melyhez a tüdő, a máj, valamint a nyaki erek sérülése vezetett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.”

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Életfogytiglant kér az ügyészség az oroszlányi nő megöléséért"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*