Oroszlányi aranyak, ezüst és csúcsok…

/A kép illusztráció/

„Abaújszántón a hétvégén került megrendezésre az utánpótlás, 15-17 éves korosztályos országos súlyemelő bajnokság.

Bagócs János irányításával az Oroszlányi VSK négy versenyzőt indított, 2 serdülőt és 2 ifjúságit.

Négyből hárman országos bajnokok lettek és egy versenyző második helyezést ért el. A versenyzőket csak dicsérni lehet nemcsak helyezéseik, hanem teljesítményeik miatt is, hiszen hárman megjavították az egyéni legjobb eredményüket.

A serdülők közül Mikhel Eszter először lett országos bajnok. 71 kg-ot szakított és 86 kg-ot lökött, összetettben 157 kg-ig jutott, mellyel több, mint 50 kilót vert a mezőnyre. Sikos Dávid 85 kg-ot szakított és 106 kg-ot lökött, mindkét gyakorlatával megjavította az egyéni rekordját.

Az ifjúsági versenyzők közül Huber Bence szintén megjavította az összes egyéni csúcsát, a 61 kg-os súlycsoportban 90 kg-ot szakított és 106 kg-ot lökött. 196 kg-os összetett eredménye 36 kg-mal több, mint a második helyezetté.

Szalai Lili szakításban 81-kg-ra javította saját országos csúcsát, összetettben szintén megjavította eddigi csúcsát 174 kg-os eredménnyel. 93 kg-ot lökött és volt egy nagyon biztató kísérlete a 95-kg-on is. Teljesítményével, közel 70 kg-ot vert a mezőnyre a 71 kg-os súlycsoportban. Ez nem csoda, hiszen Lili tavaly már 15 évesen felnőtt magyar bajnok volt, és azóta is él-hal a súlyemelésért.”

 

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Oroszlányi aranyak, ezüst és csúcsok…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*