Közérdekű munkára ítélték az oroszlányi tolvajt (+Videó)

/Fotó: Pixabay/

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 156 óra közérdekű munka büntetést és 17.000,- Ft. vagyonelkobzást szabott ki azzal a férfival szemben, aki oroszlányi épületből kerékpárt és használati tárgyakat lopott.

A büntetővégzést az ügyész tudomásul vette.

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. augusztus 21. napján 5 óra 50 perckor az oroszlányi épület  főbejárata mellett nyitva lévő ablakon eltulajdonítási szándékkal bemászott.

A férfi az épületben kutatást végzett, majd onnan három sértett tulajdonát képező használati tárgyakat, így tisztítószert, kenyérsütőt, sporttáskát, benne ruházattal és kávéfőzővel, vett magához. A férfi ezt követően az épület folyosóján, a lépcsőfordulónál elhelyezett 10.000,-Ft értékű, lezáratlan kerékpárját vette észre, melynek kosaras részére az előzőleg magához vett tárgyakat belerakta, majd a kerékpárral együtt távozott a helyszínről.

Az elkövető az egyik sértettnek 8.000,-Ft, a másik sértettnek 18.600,-Ft, a harmadik sértettnek 10.000,-Ft összegű lopási kárt okozott. tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az épületbe behatolást kamera rögzítette, a felvétel itt tekinthető meg:

Be the first to comment on "Közérdekű munkára ítélték az oroszlányi tolvajt (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*