Félmilliárdot meghaladó fejlesztés

/Fotó:Nagy Pál/

„TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00008 azonosító számon Oroszlány Város Önkormányzata és a kizárólagos tulajdonában lévő LÜN Kft. ( a múzeum üzemeltetője) konzorciumot alapítva nyert el 499.980.390 Ft összegű támogatást az Oroszlányi Bányászati Múzeum és környezetének fejlesztésére.

A projekt célja a volt XX-as akna helyén 2000-ben kialakított Oroszlányi Bányászati Múzeum fejlesztése, látogatóbaráttá tétele és az attrakció beillesztése a Vértes turisztikai kínálatába.

A projekt megvalósítása során 2017-ben készültek el a részletes kiviteli tervek és tervezői költségbecslések, melyek alapján eddig 2 eredménytelen közbeszerzési eljárás került lefolytatásra (a beérkezett kivitelezői árajánlatok jelentős finanszírozási hiányt mutattak) ex-ante ellenőrzésű közbeszerzési eljárás keretében.

A 3. közbeszerzési eljárást megindító ajánlattételi felhívás 2020. január 27-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, és 2020 márciusában kapott ex-ante ellenőrzés keretében támogató tanúsítványt, mely alapján 2020. június 15-én került kiküldésre az eljárás eredményét rögzítő írásbeli összegezés.

A legkedvezőbb érvényes ajánlatot nettó 508.098.649,- Ft összegben a T-Mátrix Vállalkozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ajánlattevő tette.

Az ajánlati ár 140.227.850,- Ft-tal haladta meg a projekt keretében a kivitelezésre rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét, ezért a konzorcium 140.227.850,- Ft összegben többlettámogatási kérelmet nyújtott be a hiányzó anyagi fedezet központi költségvetésből történő finanszírozása érdekében.

A többlettámogatási kérelem elbírálásáról a mai napig nem érkezett értesítés, a többletforrás biztosítása kérdésében, a Kormány várhatóan legkésőbb 2020 szeptemberében hoz döntést. A projekt megvalósítása érdekében a többletforrást Oroszlány Város Önkormányzata az augusztus 14-i Képviselő-testületi döntés alapján megelőlegezi.

A közbeszerzési törvény értelmében a kivitelezési szerződés megkötésére az írásbeli összegezés megküldésétől számított 60 nap áll rendelkezésre. Azaz 2020. augusztus 14. napjáig volt lehetőség aláírni a kivitelezési szerződést, mely ezen a napon meg is történt.

A konzorcium részéről Lazók Zoltán polgármester és Tassi József ügyvezető, míg a T-Mátrix Kft. részéről Ádám Katalin ügyvezető látta el kézjegyével a dokumentumokat.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Félmilliárdot meghaladó fejlesztés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*