Lezárult a Bányászati Múzeum fejlesztése (+Képgaléria)

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldalán közölte, hogy ünnepélyesen lezárták az Oroszlányi Bányászati Múzeum átfogó fejlesztésének projektjét pénteken délelőtt a létesítmény fogadóépületében.

A közleményből kiderül, hogy a vármegyei önkormányzat koordinálásával működő európai uniós Terület és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) kereken 500 millió Ft-ot, majd plusz 140 millió Ft-os többlettámogatást nyert a megújulásra az egykori XX-as bányaüzem területe.

Az eseményről a város város honlapja tett közzé képeket,  melyeket ITT nézhetnek meg!

A város honlapja (oroszlany.hu) összegezte a megvalósult fejlesztéseket. Ezeket itt olvashatja:

„A múzeum belső területén rendezvénytér és játszótér került kialakításra, emellett időszakos kiállítócsarnokká vált az addig funkció nélküli kompresszorház. A múzeum belső területén a volt faléz épület energetikai felújításon esett át és fűtötté vált, így a múzeum egész évben látogatható lesz. A külső területeken is több fejlesztés valósult meg, többek között a bányavágat bejáratánál kas szimuláció is kialakításra került. A múzeum területén a fűtetlen gépészeti épületekben is számos interaktív fejlesztés valósult meg, ahol mobil applikáció segítségével is körbejárható lesz a tárlat.

A múzeum fejlesztése során komplex turisztikai bemutató és fogadókörnyezet alakult ki, elektromosautó-töltőpont, kerékpár-szervizpont, vallásturisztikai és ökoturisztikai pihenőpont is kiépült a területen. A Kamalduli Remeteség irányába irányfényes megközelítési útvonallá fejlesztették a Grófi-utat. A projekt eredményeként egy olyan turisztikai fogadókörnyezet várja az érdeklődőket, mely nem csak a Bányászati Múzeum, hanem a környék nevezetességeinek elérhetőségét, bemutatását is elősegíti, kiinduló vagy végpontja lehet számos kerékpáros vagy gyalogos túrának.”

 

Címlapkép: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Lezárult a Bányászati Múzeum fejlesztése (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*