Oroszlányi rászorulóknak gyűjtenek

/A kép illusztráció/

Lazók Zoltán, a város polgármestere az alábbi felhívással fordult az oroszlányiakhoz:

„A koronavírus elleni védekezés során tett önkormányzati intézkedések végrehajtása és ellenőrzése során több alkalommal kell azonnali segítséget nyújtanunk hirtelen nehéz élethelyzetbe került személyeknek, családoknak.

Ezekben az esetekben a segítségnek ténylegesen gyorsnak kell lennie, nem lehet megvárni, hogy a hatósági ügyek lezáruljanak, az üzletek kinyissanak, a pénzügyi támogatások felvételre kerüljenek. Jellemzően egy-két napra elegendő alapvető élelmiszereket, fertőtlenítő szereket biztosítunk a hozzánk fordulóknak.

A szociális ellátó rendszerünkben az évközi rendszeres adományokból mindig voltak tartalékaink alapvető élelmiszerek biztosítására. A veszélyhelyzet időszakában a raktárak kiürültek, a szociális területen dolgozók, a civil szervezetek az élelmiszerüzleteket a szokásos ütemezésben és eddigi eredményes módszerekkel nem tudják felkeresni. Más módon kell szervezett gyűjtés indítanunk.

Felhívással fordulok a lakosság felé!

Az a személy, az a vállalkozás, aki/amely segítséget kíván nyújtani alapvető élelmiszerek biztosításával, azt a következők szerint teheti meg: az adományokat – elsősorban tartós élelmiszereket pld: konzervet, tésztát, lisztet, olajat, cukrot, rizst, tartós tejet stb.- az Önkormányzati Szociális Szolgálat által biztosított külön bejáratú helyen/ Oroszlány, Fürst S. u. 20. épület oldalsó bejárata,volt lottózó/ minden hétköznap 9-11 óra között várják kollégáink.

Aki más időpontban tudja eljuttatni adományát, kérem, hogy a 34/ 560-070 központi telefonszámon, vagy az oszocszolg@oszocszolg.hu e-mail címen egyeztessen időpontot.

Támogatásukat előre is köszönöm!

Lazók Zoltán – Oroszlány Város Polgármestere”

 

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Oroszlányi rászorulóknak gyűjtenek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*