Kamu profillal akart pénzt szerezni az oroszlányi férfi

/A kép illusztráció/

A Móri Rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együtt elfogtak egy oroszlányi férfit, aki a gyanú szerint a koronavírus miatt rászorulók megsegítésére hivatkozva akart pénzt kicsikarni a megtévesztettektől.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Móri Rendőrkapitányság egy 18 éves oroszlányi férfival szemben.

A gyanúsított 2020. április hónapban fiktív személy nevében közösségi profilt hozott létre egy internetes közösségi oldalon, amelyen keresztül az aktuális járványügyi helyzetre tekintettel adományt gyűjtött rászorulók részére.

A felhívásban a segíteni szándékozó embereket arra kérte, hogy privát üzenetben vegyék fel vele a kapcsolatot. A csaló több sértettet is tévedésbe ejtett, azonban a rendőrök hatékony adatgyűjtésének és gyors közbelépésének köszönhetően értékátadás nem történt.

A nyomozók a férfit 2020. április 14-én délután Móron elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett.  A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendőrök vizsgálják, hogy az esettel összefüggésbe hozhatók-e további személyek is, valamint a +36-22/407-063-as telefonszámon, vagy személyesen a Móri Rendőrkapitányságon várják azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel akartak megkárosítani, vagy megtéveszteni.

Ha bűncselekmény áldozatává válik, haladéktalanul tegyen feljelentést! Ezt megteheti személyesen, bármely hatóság vagy hivatalos személy előtt szóban, illetve személyazonosító adatainak és elérhetőségének feltüntetésével bármely hatóságnak vagy hivatalos személynek címzett írásbeli (e-mailben, levélben) beadványában.

Emellett bűncselekmény észlelésével kapcsolatos bejelentését megteheti telefonon, a 112-es segélykérő számon.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

Be the first to comment on "Kamu profillal akart pénzt szerezni az oroszlányi férfi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*